המדינה הפעילה במפעל תעש נוף ים החל משנות החמישים שלושה מפעלים לייצור חומרי נפץ והדף. במהלך שנות פעילותה, נעשה שימוש בחומרים מסוכנים, רעילים ומזהמים, לרבות חומרי נפץ ומתכות כבדות. הפעילות באזור הופסקה בשנת 1997, חמש שנים לאחר פיצוץ עז שאירע במתחם ובו נהרגו שני עובדים ועשרות נפצעו. לפי ההערכות, נותר במקום זיהום כבד עד היום.העתירה מופנית אל ממשלת ישראל, משרד ראש הממשלה, רשות מקרקעי ישראל , משרד הביטחון, משרד האוצר, המשרד להגנת הסביבה ורשות המים. בעתירה נכתב בין היתר כי "עניינה של עתירה זו הוא מחדל ארוך שנים ומקומם אשר הפך מתחם שלם בעיר הרצליה, בקרבה לבתי מגורים ולחוף הים, ללא פחות משורה של פצצות מתקתקות תרתי משמע, אשר איש אינו יודע מתי יתפוצצו, היכן ובמי יפגעו, כמעין `רולטה רוסית` מבעיתה, הכל כתוצאה מהזנחה, רשלנות והפרת התחייבויותיה של מדינת ישראל שניתנו לאורך שנים לציבור".
"על אף שחלפו כמעט 30 שנים מאז נטישת המתחם על ידי התעשייה הצבאית לישראל, עד היום, הקרקע טרם טוהרה, והזיהומים בקרקע זו, לרבות גזי קרקע, ממשיכים לסכן חיי אדם ובע"ח, לרבות נוכח זליגתם למי התהום, מבלי שגורם ממשלתי כלשהו נוטל על עצמו אחריות לטיהור המתחם. יתר על כן ולא פחות חמור – עד היום טרם בוצע סקר סיכוני קרקע למתחם ולמעשה אף אחד מהמשיבים אינו יודע כלל מהו מצב הקרקע ומי התהום ומהם מכלול הסיכונים הקיימים באתר ומיקומם המדויק".
מנכ"ל העירייה, עו"ד אהוד לזר, כי "היום כבר כולם יודעים את מה שהתרענו מפניו שנים – מתחם תע"ש הוא פצצה מתקתקת שמהווה סיכון ממשי לכולנו. לאורך השנים פנינו עשרות פעמים לכל הגורמים הרלוונטיים במדינה שיטפלו בנושא, ולא קיבלנו התייחסות. כל משרד מגלגל את האחריות למשרד אחר. לכן, לא נותרה לנו ברירה אלא לעתור לבג"ץ שיכריע וייתן סעד בנושא. אני מקווה מאוד שבג"ץ יפעיל את סמכותו ויורה על הגורמים האחראים לפעול מיידית לתקן את כל הכשלים והסיכונים במתחם".