עשרות תושבים הגישו עתירה לבג״צ ובה הם טוענים כי "קיימים ניסיונות ממשיים לפרק את מפעל המים, למכור את נכסיו, ששייכים לתושבי העיר, ולהפוך אותו לתאגיד ממשלתי"
54 חברי אגודת מפעל המים כפר סבא עתרו לבג"ץ בדרישה להשיב את השליטה במפעל המים לידי תושבי העיר, שהם הבעלים החוקיים שלה. כידוע, מפעל המים הוקם בשנת 1931 כאגודה חקלאית שיתופית, כאשר באסיפה הכללית חברים כל תושבי כפר סבא, שאמורים לבחור את נציגיהם להנהלת האגודה.
בשנת 2002 התקין שר העבודה דאז שלמה בניזרי תקנה, כי מועצת העיר תבוא במקום האסיפה הכללית ותשמש "אסיפת מורשים" של האגודה. בכך, טוענים העותרים, "נמנעה מחברי האגודה הזכות לבחור ולהיבחר ולנהל את מפעל המים״.
לפני שנתיים הודחו מתפקידם כל חברי הוועד המנהל ובכללם ראש העיר ובמקומם מינה סגן רשם האגודות השיתופיות ועד ממונה למפעל המים. זאת, בשל התנהלות שלא בשקיפות במסירת מידע לחברי האגודה.
"מטרת העתירה", כך נמסר על ידי חלק מהעותרים, "היא בראש ובראשונה להשיב את מפעל המים לבעליו החוקיים הם תושבי כפר סבא. המטרה השנייה, לחבל במאמצים ההולכים ונרקמים מאחורי גבנו לפרק את מפעל המים ולהופכו לתאגיד. קיימים ניסיונות ממשיים ומוחשיים, שמטרתם לפרק את מפעל המים, למכור את נכסיו, ששייכים לתושבי העיר, ולהפוך אותו לתאגיד ממשלתי".
עו"ד ראובן חן: "לאגודה יש נכסים רבים בשווי 800 מיליון שקל: קאנטרי קלאב גלי השרון, קאנטרי קלאב הירוקה, קולנוע חן, שותפות בפרויקט "דקטלון" במתחם G ועוד. במהלך השנים העירייה ראתה במפעל המים קופה ב` והגיע הזמן לעשות לזה סוף".
ממשרד הכלכלה נמסר: "העתירה התקבלה בימים האחרונים, היא נלמדת בכובד ראש ותגובה מפורטת תינתן לבית המשפט".
ממפעל המים נמסר: העתירה ביסודה הינה כנגד קיום "אסיפת מורשים". הסמכות לביטול אסיפת המורשים נתונה לשרת הכלכלה והמסחר ורשמת האגודות השיתופיות. הוועד הממונה יכין את תגובתו בתאום עם משרד רשם האגודות השיתופיות ותגובתו תימסר לבית המשפט״.