דף הבית / חדשות מים ואיכות סביבה / ספורט הצלה ימית שמטרתו למנוע טביעות באמצעות חינוך והדרכה בנושא בטיחות ימית.
בתמונה: אימון עם ILSF בחוף הים בישראל. קרדיט: ירדן פולבוי

ספורט הצלה ימית שמטרתו למנוע טביעות באמצעות חינוך והדרכה בנושא בטיחות ימית.

אינדקס חברות וספקים

80 שנה אחרי שהתקיימה בחוף יפו בתל אביב תחרות הצלה ימית של כוחות הצבא האוסטרלי והניו זילנדי (ANZAC LifeSavers) חוזר הספורט האייקוני הזה ויוצג כספורט ראווה במסגרת משחקי המכביה ה-21 ב-20 וב-21 ביולי במתחם המכביה וילג' שבחוף פולג, נתניה.

פרסום

את האירוע יזמו חברי עמותת משמר הצלה ימי מישראל (ILSF- Israel Life Saving Federation ), ארגון לא למטרות רווח החבר בארגון בינלאומי להצלה ימית, בו חברים 148 ארגונים ממדינות שונות, שמטרתו למנוע טביעות באמצעות חינוך והדרכה בנושא בטיחות ימית.

 

מה זה הצלה ימית תחרותית?

הצלה ימית תחרותית הינו ספורט המשלב מודעות לסביבה הימית, שחייה, טכניקות הצלה וכושר גופני. הפעילות הספורטיבית מורכבת מאלמנטים של חילוץ, כמו מהירות תגובה, ריצה, שחייה או חתירה בגלשן הצלה לעבר אדם בים ובחזרה איתו בזמן הקצר ביותר. התחרויות מורכבות מביצוע משימות שונות בצוותים וכיחידים כמו אלו שמבצעים מצילים בחוף המשלבים ריצה, שחיה וחתירה.

 

כוח הספורט

ספורט הצלה ימי פופולרי מאוד באוסטרליה וניו זילנד, שם מתקיימים פסטיבלים על החוף סביב אירועי ספורט הצלה ימי, ויש לו נוכחות חזקה גם במדיניות נוספות כמו קנדה, ארה"ב ואירופה. האירוע חושף ונותן כבוד לתרבות ולספורט האוסטרלי, שמתמודד על מקום באולימפיאדת LA 2028 וב-2032 בריסביין.

 

הצלת חיים תחרותית במכביה ה-21

באירוע תחרות הראווה שיתקיים במסגרת המכביה ה- 21  ייקחו חלק מתחרים מישראל וממדינות נוספות בעולם בהן מרוקו, אוסטרליה, צרפת, סינגפור, דרום אפריקה ופולין, כאשר צוות השופטים מורכב מחברי הארגון הבינלאומי להצלה ימית ממרוקו, גרמניה ואנגליה.

 

פול חכים, יליד אוסטרליה, מנכ"ל ומייסד שותף של עמותת ממשמר הצלה ימי, לקח את התשוקה שלו לחוף הים ולתרבות ההצלה הימית האוסטרלית והביא אותה לישראל יחד עם אחיו, דני חכים. העמותה מפעילה במשך כל השנה תוכניות בטיחות מים והצלה לילדים ומבוגרים, מספקת צוותי מתנדבים לאבטחת אירועי שחייה ארציים, ופועל יחד עם גורמי ממשל ורשויות מקומיות לגיבוש תוכניות חינוך במטרה למנוע טביעות בחופי ישראל.

 

חכים אומר, "כל טביעה היא טראגית ובכל זאת ניתן למנוע את רובן. בוגרי תכניות ILSF עוברים הכשרה בנושא בטיחות והצלה ימית כדי שיוכלו להיות המגיבים הראשונים במקרה שהם מזהים אדם טובע. בדרך זו אנו עוזרים למתן את המגפה הקטלנית של טביעות בחופי ישראל בימי הקיץ. אנו שמחים שהמכביה הכירה בהצלה ימית כענף ספורט שחשוב לתת לו במה בפלטפורמה בינלאומית". מאז הקמת העמותה ב-2019 בוגרי קורס ILSF, ביצעו יותר מ-70 חילוץ.

 

רועי הסינג, מנכ"ל המכביה אומר, "בשם המכביה אנו מברכים השנה את חברי ספורט הצלה ימית. בתור חובב ספורט מים בעצמי, הכנסת תחום ההצלה הימית לישראל, שאינה תנועה חדשה במקומות אחרים בעולם, היא צעד בכיוון הנכון לביסוס מודעות ותרבות הצלה ובטיחות במים בפריסה ארצית."

 

מתיו וייז, סגן ראש הנציגות, שגרירות אוסטרליה בישראל, מסביר את המשמעות וההצלחה של מוסד ההצלה הימית. "מעל 800,000 חיי אדם ניצלו על ידי מצילים מתנדבים אוסטרליים מאז הקמת התנועה באוסטרליה ב-1907. התנועה מקיימת קהילה של 180,000 מתנדבים, המייצגים את תנועת המתנדבים הגדולה מסוגה בעולם. זה נהדר לראות את הייצוא התרבותי האוסטרלי האייקוני הזה ממריא בישראל. לקרב אנשים ממספר תרבויות על החוף במטרה אחת – להציל חיים – היא משימה ראויה לשבח ותמיכה".

 

טביעות בישראל

טביעות בישראל הינו נושא חמור שהולך וגדל בעשור האחרון. מדי קיץ, מאות ישראלים טובעים או זקוקים לטיפול רפואי לאחר שכמעט טבעו. הופעת הבכורה ההיסטורית של הספורט במכביה מגיעה שבוע לאחר סדרה של ימים כאוטיים בחופי הים ובנתיבי המים של ישראל, כאשר חובשים מיהרו לשורה אינסופית של מקרי טביעות  שחלקם הסתיימו במוות או במצב אנוש וקשה. מאז תחילת עונת הרחצה הנוכחית טבעו למוות 20 בני אדם. במהלך עונת הרחצה של שנת 2021 נרשמו בישראל 40 מקרי מוות מטביעה, ועוד 208 מקרי טביעה שנזקקו לסיוע רפואי.

קו החוף של ישראל משתרע על פני 350 ק"מ, מתוכם רק 17 ק"מ של חופים מציעים שירותי הצלה. מאז 2010 נוספו רק 21 חופים מוכרזים, ובסך הכל קיימים 157 חופים מוכרזים למרות האוכלוסייה הגדלה, שעומדת על כמעט 10 מיליון אזרחים. בישראל, טביעה היא הסיבה מספר אחת למוות של ילדים בקיץ. רוב הטביעות מתרחשות בחופים לא מפוקחים, ו-60% מהמקרים מתרחשים כאשר המצילים אינם בתפקיד.

 

ב -25 ביולי בשנה שעברה, כאשר העולם הנציח את היום הבינלאומי להעלאת מודעות למניעת טביעות,  טבעו 7 ישראלים. השנה יצוין האירוע בקבלת פנים שתערך במעון שגריר אוסטרליה בישראל.

 

 

###

אודות ILSF Israel Life Saving Federation – עמותת משמר הצלה ימי

פרסום

עמותת משמר הצלה ימי הוא ארגון מתנדבים קהילתי רשום ללא מטרות רווח שמטרתו למנוע טביעה ברחבי ישראל באמצעות חינוך וקורסים מעשיים, ולקדם הצלת חיים בתחרות כספורט. בישראל ובאזור. העמותה שנוסדה בשנת 2019 חברה בפדרציה הבינלאומית להצלת חיים (המורכבת מ-148 פדרציות לאומיות), בפדרציה האירופית להצלת חיים, ובאגודה האוסטרלית להצלת חיים. מאז הקמתה בוגרי ומתנדבי קורסי ILSF ביצעו יותר מ-70 חילוצים מטביעה.

לפניות תקשורת (תמונות, חומרים, ראיונות)

שרה ואנונו,

+972-54-547-4306  [email protected] 

 

פול חכים, מנכ"ל,

ILSF 052-857-7666 [email protected] 

 

רוית בן אמיתי, יו"ר

ILSF 054-980-6767 [email protected]   

 

מידע כללי על הפדרציה הישראלית להצלת חיים ניתן למצוא בכתובת www.israellifesaving.org

 

מצטרפים לדף הפייסבוק של מים-נט ונשארים מעודכנים כל הזמן‎

אודות מערכת פורטל מים נט

אנו שמחים להביא בעמוד זה מידע לתועלת הציבור. יחד עם זאת התכנים אינם מהווים עצה, המלצה או את עמדת האתר , ועל כל משתמש לבחון את המידע ולשקול איזה שימוש ראוי לעשות בו, רשימה זו אינה ממצה ואינה תחליף לייעוץ משפטי. אין באמור לגרוע מהאמור בתקנון האתר, לרבות בנוגע להגבלת אחריות. מערכת פורטל מים נט עושה כמיטב יכולתה להביא בפניכם חדשות , כתבות ,מחקרים ,ידיעות מהארץ העולם ועוד המון אינפורמציה בתחום תעשיית המים ותעשיית איכות הסביבה. בכל הצעה בקשה רעיון נשמח באם תיצרו קשר. כמו כן אנו מכבדים זכויות יוצרים ועושים מאמץ לאתר את בעלי הזכויות בצילומים המגיעים לידינו. אם זיהיתם בפרסומינו צילום שיש לכם זכויות בו, אתם רשאים לפנות אלינו ולבקש לחדול מהשימוש באמצעות כתובת המייל: [email protected]

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

הרשמו לניוזלטר

כדי להיות תמיד מעודכנים