דף הבית / חדשות מים ואיכות סביבה / מאות אלפי שקלים חיסכון ע"י מערכת ניהול לצריכת מים.

מאות אלפי שקלים חיסכון ע"י מערכת ניהול לצריכת מים.

אינדקס חברות וספקים

ערים ירוקות בצריכת מים. אשדוד, באר-שבע, גבעתיים, רעננה וכפר סבא החלו להתחבר למערכת ניהול מים חדשה של "אקווה רימט". "הפוטנציאל לחיסכון כאן הוא במאות אלפי שקלים לרבעון", אומר ראש עיריית כפר סבא

פרסום

תחת כותרות שונות, כמו "עיר ירוקה" או "עיר חכמה", הולכת וגוברת המודעות לניהול משאב המים בקרב רשויות מוניציפליות בישראל. לצד הקפדה על תקנים ירוקים בבנייה, מחזור וניצול נכון של משאבים מתחדשים, החלו רשויות בערים כמו אשדוד, באר-שבע, גבעתיים ורעננה, לאמץ את מערכת ה-"Flowless" של חברת "אקווה רימט", כפתרון מועדף לניהול צריכת המים במוסדות עירוניים שונים.

 

"יש פה אג'נדה שלמה סביב הנושא של בנייה לפי התקן הירוק, בניה מחומרים ממוחזרים, שימוש מושכל בזוויות האור וכדומה", מסביר ראש עיריית כפר סבא, יהודה בן חמו. "אנחנו העיר הראשונה והיחידה בגדולה שממחזרת בשלושה שלבים, גם אורגני גם יבש וגם נייר ופלסטיק. היום חלק גדול מההיתרים החדשים שאנחנו חותמים עליהם מחייבים את הקבלנים לבנות גגות ירוקים. לא מזמן השקנו גג ירוק על מבנה עירוני של גמלאים, כשהגמלאים עצמם מטפחים גינה על הגג ומגדלים ירקות אורגניים".

 

איך לעשות שימוש מושכל במים

"גם בתחום של גינות קהילתיות, אנחנו מאתרים שטחים שוממים או עזובות, מפנים אותם, משקיעים השקעה כספית מאד קטנה באמצעות תושבים מתנדבים ומקימים את הגינות הללו. כעיר ירוקה, אנחנו כל הזמן חושבים איך לעשות שימוש מושכל במים, באור, בכל היתרונות שהטבע יכול להציע לנו. מעבר לחיסכון בכסף, אנחנו גם חוסכים משאב שהוא בלתי שכיח במדינה שלנו – מים".

 (צילום: הילה נועם)

(צילום: הילה נועם)
כמענה לצורך בניהול מים, עיריית כפר-סבא רישתה במסגרת תכנית פיילוט שלושה אשכולות של גני ילדים בעיר במערכת ניהול המים של "אקווה רימט", ולטענת בן חמו התוצאות לא איחרו להגיע. "בחודשיים שהמערכת הזו עובדת אצלנו, חסכנו בסביבות ה-8,000 שקלים בנושא של מים. שווי בנפשך שיש לנו בעיר כ-290 מוסדות חינוך בסך הכל, ולזה תוסיפי משרדים, מטות, מועדונים, תנועות נוער, מאות של מבנים. הפוטנציאל לחיסכון כאן הוא במאות אלפי שקלים לרבעון". 

ומה עם התושבים עצמם?

"אנחנו עוד בשלבי הפיילוט, אבל כמו שזה נראה ולמרות שהכל עוד טרי, אנחנו כבר יכולים לראות את היתרונות העצומים של המערכת הזו. ברגע שתיגמר תקופת ההרצה, נרצה ליישם אותה בכל המוסדות של העירייה, והשאיפה היא כמובן בסופו של דבר להציע את זה גם לתושבים עצמם. הרעיון הוא שכל בית אב שיהיה מעוניין בכך, יוכל להזמין את הערכה ולחסוך כסף ומים בבית".

 

מוסדות חינוך עירוניים ייסגרו לפעילות עד סוף החודש, לרגל החופש הגדול. המצב הזה, בו מבנים נותרים ריקים מנוכחות אנושית לתקופות ארוכות, מייצר סיכון לאירועים של נזילות ופיצוצי מים, הצפות ונזק לרכוש – משום שאין מי שישים לב לכך

ראש מחלקת גנים ונוף בעיריית אילת, שמריצה גם היא פיילוט למערכת של "אקווה רימט".

פרסום

"אם יש איזשהו סוג של פיצוץ מים, אין לנו שום אפשרות לדעת על זה עד שלא חוזרות הסייעות, הגננות והמורות למבנה. זה ככה גם בפרקי זמן קצרים, גם בסופי שבוע, גם בחופשות – אבל זה מטריד יותר כשמדובר על חודשיים ימים. התוצאה של פיצוץ כזה שאף אחד לא מודע אליו, היא לא רק בקנה מידה של בזבוז מים או ניפוח של חשבון המים, אלא גם עלויות של נזקי מים – נזק לציוד שנמצא במקום ונזק למבנה עצמו. לכן המערכת הזאת מספקת לנו מענה חשוב".

מערכת המתאימה לחודשי החופש

"במהלך חודשי הקיץ כשאין פעילות בבתי הספר ובגני הילדים, אף אחד לא יכול לדעת מה קורה בפנים", אומר ניסים ביטון,

לטענת ביטון, בחודש אחד שבו מותקנת המערכת בחמישה מוסדות חינוך בעיר – בית ספר אחד וארבעה גני ילדים, חסכו בעירייה כ-10,000 שקלים בצריכת מים. "בעיקרון, מאז שנת 2009 אנחנו נמצאים בתוך מהלך של שדרוג העיר במערכות ממוחשבות וחכמות, עם קריאה מרחוק", אומר ביטון, "בתפר הזה, הדבר היחיד שלא מצאנו לו פתרון זה הנושא של מבנים חינוכיים בעיר, פשוט לא היה לנו לזה מענה. במסגרת המעבר ל'עיר חכמה', התחלנו לרשת שכונה אחת והכנסנו את המערכת של 'אקווה רימט' למוסדות החינוך בה. אם הפיילוט ימשיך להצליח, אנחנו שואפים לרשת את כל המבנים בעיר".

 

ליאור הרץ, סמנכ"ל שיווק ומכירות ב"אקווה רימט", מוסיף: "מערכת ה-Flowless מותקנת כיום בשבע עיריות שונות: אילת, אשדוד, באר שבע, רעננה, כפר-סבא, גבעתיים ורמת ישי. לרשויות עירוניות יש מבנים רבים ומגוונים, מוסדות חינוך, מוסדות דת, ספריות, גנים ציבוריים וכדומה. בכל האתרים הללו מתקיימת צריכת מים, אבל משק המים בהם לא מנוהל. כתוצאה, אנחנו עדים לבזבוז מים, דליפות "סמויות" ו"כרוניות", השקיית יתר, גניבת מים ותופעות מהסוג הזה. בנוסף, מבנים העירייה חשופים לנזקי מים שעלולים להיות הרסניים, ולבסוף – חוסר היכולת לשלוט ולבקר את הצריכה מונע הצבת יעדי חיסכון, הבנת צרכי המים והפסקת זרימה כשאין גורם אנושי בסביבה. גילינו ממצאים דומים בכל העיריות שאליהן הגענו, דליפות בשיעורים גבוהים, גניבת מים והשקיה מופרזת, ואת כל אלה ניתן למנוע באמצעות המערכת שלנו".

Print Friendly, PDF & Email
מצטרפים לדף הפייסבוק של מים-נט ונשארים מעודכנים כל הזמן‎

אודות מערכת פורטל מים נט

אנו שמחים להביא בעמוד זה מידע לתועלת הציבור. יחד עם זאת התכנים אינם מהווים עצה, המלצה או את עמדת האתר , ועל כל משתמש לבחון את המידע ולשקול איזה שימוש ראוי לעשות בו, רשימה זו אינה ממצה ואינה תחליף לייעוץ משפטי. אין באמור לגרוע מהאמור בתקנון האתר, לרבות בנוגע להגבלת אחריות. מערכת פורטל מים נט עושה כמיטב יכולתה להביא בפניכם חדשות , כתבות ,מחקרים ,ידיעות מהארץ העולם ועוד המון אינפורמציה בתחום תעשיית המים ותעשיית איכות הסביבה. בכל הצעה בקשה רעיון נשמח באם תיצרו קשר. כמו כן אנו מכבדים זכויות יוצרים ועושים מאמץ לאתר את בעלי הזכויות בצילומים המגיעים לידינו. אם זיהיתם בפרסומינו צילום שיש לכם זכויות בו, אתם רשאים לפנות אלינו ולבקש לחדול מהשימוש באמצעות כתובת המייל: [email protected]

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

הרשמו לניוזלטר

כדי להיות תמיד מעודכנים