דף הבית / מים ובריאות / יעילות השימוש בתמיסת מים אלקטרו אקטיביים בייצור לחם של חומציות מופחתת בזמן הנגיף COVID 19

יעילות השימוש בתמיסת מים אלקטרו אקטיביים בייצור לחם של חומציות מופחתת בזמן הנגיף COVID 19

אינדקס חברות וספקים

 

פרסום

כאמור ,בהודעת שקיבלנו לטלפון כתוב, שעלינו לעשות הכול במטרה למגר את הנגיף. כלומר: לצרוך יותר מזון אלקליין  שעולה על רמת ה –  של הנגיף pH 5.5 – 8.5

כידוע, האוכל הבסיסי, אוכל לכל דבר הוא הלחם

לכן, בהמשך למאמר הקודם (ייצור מים עם pH מעל 9, המאמר הזה על הרעיון ועם הצעה

יעילות השימוש בתמיסת מים אלקטרו אקטיביים בייצור לחם של חומציות מופחתת 

כאמור, בנגיף, גם במקרים של מחלות במערכת העיכול, מומלץ לוותר על מזון חמצוני. לכן, הכללת מאפים עם חומציות מופחתת חשובה בתזונה עבור ימים וחולים כאלה. אחת מהדרכים להפחית את חומציות הלחם היא להשתמש בתמיסת מים אלקטרו אקטיבית (EVR)

למדו את ההשפעה של EVR עם ערכי pH שונים (7.42; 9.34; 11.12) על תכונות הבצק ואינדיקטורים של איכות הלחם, עשוי קמח חיטה ממדרגה ראשונה. בתהליך התסיסה, נחקר השינוי בצמיגות האפקטיבית ובחומציות של הבצק

לאחר התסיסה, נוצרו כיכרי לחם, ואפייה. במוצרים המוגמרים נקבע חומציות, לחות, נקבוביות ונפח מסוים. נקבע כי בכל הדגימות של הבדיקה חלה ירידת צמיגות יעילה, בשל תהליכים פיזיקליים וכימיים

נמצא כי הערך הנמוך ביותר של החומציות הסופית (1.7 מעלות) היה על ידי מדגם עם pH של 11.12. השימוש ב EVR קתולית עם ערך pH  כזה, הפחית את החומציות במוצר המוגמר (על ידי 45.5%)

המחקרים הגיעו למסקנה כי השימוש EVR מתאים לייצור של מאפים עם חומציות נמוכה

כמו כן, כבר אמרנו:

טכנולוגיות באמצעות תכונות ייחודיות של תמיסת  מים מובנים (אלקטרו מופעלת) מאפשרות לפתור הרבה בעיות בתחומי תעשייה שונים כגון : הייצור החקלאי, משק, עיבוד בתעשייה, טיהור מי השתייה ומים, ועוד דברים רבים בהם מים או  תמיסת המים משמשים.

מעבירים זרם חשמלי דרך המים, אשר משנה את מבנה המים למשך הזמן מסוים, אך אינו משנה את הרכב

הטכנולוגיה חסרת תקדים מבחינה סביבתית. בתהליך של חשיפה המים הופכים חזרה למים רגילים, שממנו הם התקבלו

הטכנולוגיה אינה דורשת מודרניזציה משמעותית של הייצור וניתן בקלות להתאים את כל התהליכים הטכנולוגים

עם עלויות יישום מינימליות, טכנולוגיות אלו מספקות הפחתה משמעותית של עלות  המוצר בעשרות אחוזים, ואפילו יותר

העלות של התמיסה  היא נמוכה ביותר

 

 אופטימיזציה של ייצור המאפייה, בעזרת EVR ניתן

פרסום

 

  • טיהור את ציוד ומבנה המאפיה

 

  • ייצור של מוצרי מאפה באיכות גבוהה מקמח זול ופשוט. ההשפעה מושגת על ידי הגדלת תכולת הגלוטן בקמח ב -2% ואופטימיזציה של תהליכי הכנת הבצק;
  • ייצור פסטה באיכות גבוהה מקמח אפייה רגיל. ההשפעה מושגת בשל עלייה משמעותית בכוח הפסטה בעת החלפת מים רגילים עם תמיסת חשמלית

לכן, יש רעיון והצעה לאפיית לחם חומציות נמוכה בעזרת החשמל

 

MASTAQ

 

 

 

Print Friendly, PDF & Email
מצטרפים לדף הפייסבוק של מים-נט ונשארים מעודכנים כל הזמן‎

אודות מערכת פורטל מים נט

אנו שמחים להביא בעמוד זה מידע לתועלת הציבור. יחד עם זאת התכנים אינם מהווים עצה, המלצה או את עמדת האתר , ועל כל משתמש לבחון את המידע ולשקול איזה שימוש ראוי לעשות בו, רשימה זו אינה ממצה ואינה תחליף לייעוץ משפטי. אין באמור לגרוע מהאמור בתקנון האתר, לרבות בנוגע להגבלת אחריות. מערכת פורטל מים נט עושה כמיטב יכולתה להביא בפניכם חדשות , כתבות ,מחקרים ,ידיעות מהארץ העולם ועוד המון אינפורמציה בתחום תעשיית המים ותעשיית איכות הסביבה. בכל הצעה בקשה רעיון נשמח באם תיצרו קשר. כמו כן אנו מכבדים זכויות יוצרים ועושים מאמץ לאתר את בעלי הזכויות בצילומים המגיעים לידינו. אם זיהיתם בפרסומינו צילום שיש לכם זכויות בו, אתם רשאים לפנות אלינו ולבקש לחדול מהשימוש באמצעות כתובת המייל: [email protected]

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

הרשמו לניוזלטר

כדי להיות תמיד מעודכנים