דף הבית / חדשות מים ואיכות סביבה / המשרד להגנת הסביבה קיבלה תקצוב של כ-4 מיליארד שקל, שתוביל להפחתת שיעור ההטמנה מ-80% ל-26% ב-2030

המשרד להגנת הסביבה קיבלה תקצוב של כ-4 מיליארד שקל, שתוביל להפחתת שיעור ההטמנה מ-80% ל-26% ב-2030

אינדקס חברות וספקים

השבת אנרגיה, מתקני טיפול ומיון וייעול שוק הפסולת: הקרן לשמירת הניקיון אישרה את אסטרטגיית הפסולת החדשה של המשרד להגנת הסביבה בתקצוב של כ-4 מיליארד שקל, שתוביל להפחתת שיעור ההטמנה מ-80% ל-26% ב-2030

פרסום

 

  • השר להגנת הסביבה, ח"כ זאב אלקין: "החלטת קרן הניקיון מהיום קובעת שמדינת ישראל עושה צעד היסטורי בטיפול בפסולת ומאשרת תוכנית שתואמת את הסטנדרטים המקובלים במדינות המערב. נקים מתקנים חדשים להשבת הפסולת לאנרגיה, בדומה לרוב המדינות המפותחות כולל אירופה והמערב, ונצמצם בצורה דרמטית את הטמנת הפסולת ואת ההוצאות של הרשויות המקומיות על טיפול בפסולת"

 

  • מנכ"ל המשרד להגנת הסביבה, ישראל דנציגר: "זו פריצת דרך משמעותית. זהו פרויקט תשתית לאומי רחב היקף ומורכב, שיביא לשירותי פסולת טובים וזולים יותר לאזרח ולהפחתה משמעותית של זיהומים וסיכונים הנגרמים מפסולת"

 

ציון דרך היסטורי: הנהלת קרן הניקיון של המשרד להגנת הסביבה – שחבריה הם נציגי המשרד להגנת הסביבה, משרד האוצר והשלטון המקומי – אישרה אתמול (א') את מסגרת התקציב מקרן הניקיון למימון התכנית האסטרטגית של מדינת ישראל לטיפול בפסולת עד לשנת 2030. מהלך זה יביא לשינוי דרמטי של שוק הפסולת בישראל, וליצירת ודאות ואופק אסטרטגי ומימוני הן לרשויות המקומיות, הן ליזמים והן לציבור הרחב.

 

מטרת-העל של התוכנית שהציג המשרד להגנת הסביבה היא צמצום ההטמנה, הגברת המחזור והפחתת זיהומים וסיכונים סביבתיים. היעדים של התוכנית הם להביא את מדינת ישראל לכ-26% הטמנת פסולת – בהשוואה לשיעור של 80% כיום – ולייצר מצב שלא תהיה הטמנה ללא מיון; לייעל את שוק הפסולת ולהביא לטיפול אזורי בפסולת; לשפר את השירות לציבור; ולהקים מתקני מיון וטיפול בפסולת בפריסה ארצית – ובהם מתקני מיון מתקדמים, מתקני השבת אנרגיה מפסולת ומתקי טיפול חדשים.

פרסום

 

סך כל המימון לתוכנית הפסולת יהיה 3.99 מיליארד שקל עד שנת 2030, לפי הפירוט הבא:

  • מתקנים להשבת אנרגיה: 3 מתקנים בפריסה ארצית, שיטפלו כל אחד ב-1,000-1,500 טון פסולת ביום. תמיכת המשרד תהיה בהיקף של 2.8 מיליארד שקל.
  • הקמת מתקני טיפול בחומר פריק ביולוגי: הקמת 4 מתקנים בפריסה ארצית שיטפלו כל אחד בכ-600 טון פסולת ליום. תמיכת המשרד תהיה בהיקף של 400 מיליון שקל.
  • מתקני מיון: המשרד מתכוון לתמוך בהקמת 6 מתקנים בפריסה ארצית שיטפלו כל אחד ב-1,500 טון פסולת ליום. תמיכת המשרד תהיה בהיקף של 240 מיליון שקל.
  • תמיכה בתהליך המיון: תמיכה במתקני מיון (קיימים וחדשים) בהיקף של 150 מיליון שקל.
  • תמיכה באשכולות פסולת לצורך הפחתת עלויות לרשויות המקומיות: בהיקף מימון כולל של 400 מיליון שקל. טיפול אזורי בפסולת משפר שירות ומוזיל עלויות, וכבר החל ב-7 אשכולות ברחבי הארץ.

 

בחודשים הקרובים ייצא המשרד במכרזים ובקולות קוראים לצורך הוצאה לפועל של תוכנית זו.

Print Friendly, PDF & Email
מצטרפים לדף הפייסבוק של מים-נט ונשארים מעודכנים כל הזמן‎

אודות מערכת פורטל מים נט

אנו שמחים להביא בעמוד זה מידע לתועלת הציבור. יחד עם זאת התכנים אינם מהווים עצה, המלצה או את עמדת האתר , ועל כל משתמש לבחון את המידע ולשקול איזה שימוש ראוי לעשות בו, רשימה זו אינה ממצה ואינה תחליף לייעוץ משפטי. אין באמור לגרוע מהאמור בתקנון האתר, לרבות בנוגע להגבלת אחריות. מערכת פורטל מים נט עושה כמיטב יכולתה להביא בפניכם חדשות , כתבות ,מחקרים ,ידיעות מהארץ העולם ועוד המון אינפורמציה בתחום תעשיית המים ותעשיית איכות הסביבה. בכל הצעה בקשה רעיון נשמח באם תיצרו קשר. כמו כן אנו מכבדים זכויות יוצרים ועושים מאמץ לאתר את בעלי הזכויות בצילומים המגיעים לידינו. אם זיהיתם בפרסומינו צילום שיש לכם זכויות בו, אתם רשאים לפנות אלינו ולבקש לחדול מהשימוש באמצעות כתובת המייל: [email protected]

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

הרשמו לניוזלטר

כדי להיות תמיד מעודכנים