דף הבית / מאמרים ומחקרים / החזרת הפלואוריד למי השתייה

החזרת הפלואוריד למי השתייה

אינדקס חברות וספקים

מאת : חברת מקורות

פרסום

ישראלים ישובו לשתות מים עם פלואוריד, אחרי הפסקה בת שנתיים בהוראת שרת הבריאות הקודמת יעל גרמן . מדיניות ההפלרה, המועילה במיוחד לבריאות שיני ילדים, מקבלת את תמיכתם של מומחי בריאות הציבור ורופאי שיניים.

 מיד עם חתימת שר הבריאות ח"כ יעקב ליצמן על תיקון תקנת ההפלרה, ועם פרסומה ברשומות, תחזור חובת ההפלרה. בהתאם לתקנה תהיה חובה להוסיף פלואוריד, במידה שתביא את ריכוזולרמה של 0.7 מיליגרם לליטר, למי שתייה שבהם ריכוז הפלואוריד קטן מ– 0.5 מיליגרם לליטר והם מסופקים לישובים בהם מעל 5,000 תושבים . הרשויות המקומיות יודיעו לציבור על תחילת ההפלרה, על מנת שאנשים אשר השתמשו בטיפות פלואוריד או במשחת שיניים המכילה פלואוריד כתוסף לילדים, יוכלו להפסיק לעשות זאת. במקומות בהם ציוד ההפלרה אינו תקין, יינתן לרשויות פרק זמן של שישה חודשים לביצוע התיקונים הנדרשים.

 ההחלטה שהתקבלה ב-16 למרץ 2016 בוועדת העבודה והרווחה של הכנסת לחדש את ההפלרה, מתירה לחברת המים "מקורות" להוסיף כמויות זעירות של פלואוריד לאספקת מי-השתייה העירוניים. סכום קטן הכלול בחשבון המים יכסה על ההוצאה.

 הדרג המקצועי של בריאות הציבור במשרד הבריאות וליצמן תמכו מאד בחידוש ההפלרה.

 פרופ' יונתן מאן, ראש המחלקה לרפואת שיניים ציבורית בפקולטה לרפואת שיניים של האוניברסיטה העברית בירושלים וראש הפקולטה לשעבר, היה נלהב בעקבות ההצבעה על חידוש ההפלרה. "אנחנו חברי הקבוצה שעשתה בשנה וחצי האחרונות את כל המאמצים לחדש את ההפלרה מעריכים את ההחלטה שהתקבלה היום בכנסת" הוא אמר.

"אנו מקווים כי בזאת באה אל קיצה תקופת העדר פלואוריד במי-השתייה. אנו מאמינים עמוקות, כמו מאות מיליונים ברחבי העולם, כי הפלרת המים היא אמצעי ציבורי חשוב ביותר שניתן ליישמה למניעת עששת (חורים בשיניים)".

 "הפלרת מי שתייה היא השיטה היעילה ביותר מבחינה כלכלית באמצעותה יכול הציבור לקבל פלואוריד , ללא הבדל של גיל, השכלה או רמת הכנסה" אומר פרופ' מאן.

 "אנו מודים למשרד הבריאות ולמשתתפים הפעילים במאבק זה. זהו הישג חשוב ביותר לטובת בריאות כל הציבור בישראל ילדים ומבוגרים כאחד."

 תגובת הגברת גרמן, שיזמה את ביטול ההפלרה: "החלטה אומללה שתאלץ… אנשים לצרוך משהו אשר לגביו הדעות חלוקות.

חובת הפלרה תגרום לירידה באמון הציבור באיכות מי-השתייה. אלה היכולים להרשות לעצמם לקנות מים מינרלים יעשו זאת, והפערים הכלכליים והחברתיים יתרחבו ."

  היא הוסיפה ואמרה כי לא ניתן לפקח על רמת הפלואוריד במים בשל ההבדלים בין אנשים במשקל גוף ובהרגלי שתיה וכי תינוקות שמשקלם נמוך חשופים לנזק מרמות פלואוריד הגבוהות ביחס למשקל גופם.

פרסום

תגובתו של ד"ר שי עזרא, מנהל יחידת איכות מים במקורות:

לאחרונה עבר בכנסת תיקון לתקנת בריאות העם בו הוחזרה חובת ההפלרה. בתיקון זה הושבההפלרת מי השתייה לרמה של 0.7 מג"ל כרמה נדרשת.

לטענת משרד הבריאות, ריכוז הפלואוריד המיטבי הוא 0.7 מג"ל. בהמלצתו מסתמך המשרד עלשירות בריאות הציבור בארה"ב (PHS) שפרסם בחודש אפריל 2015 המלצה מעודכנת לקהילותהמוסיפות פלואוריד למערכות המים על ריכוז פלואוריד מיטבי של 0.7 מג"ל. הריכוז האופטימאליהוא המתאים ביותר למניעת עששת, תוך הקטנת הסיכון לפלוארוזיס השן. ההמלצה באה לאחרסקירה מחודשת של כל הנתונים בעשור האחרון. משרד הבריאות מסתמך גם על מחקר ארצישנערך במימון המשרד ע"י פרופ' הרולד סגן כהן מהדסה והוגש למשרד ב– 2012, ולפיו ההפלרהמונעת 29% ממקרי עששת השיניים.

חשוב לציין כי במקרה זה מקורות ממלאת אחר הנחיות הרגולטור, משרד הבריאות, שלו הסמכותוהאחריות לקבוע את ריכוז הפלואוריד המיטבי במים.

Print Friendly, PDF & Email
מצטרפים לדף הפייסבוק של מים-נט ונשארים מעודכנים כל הזמן‎

אודות מערכת פורטל מים נט

אנו שמחים להביא בעמוד זה מידע לתועלת הציבור. יחד עם זאת התכנים אינם מהווים עצה, המלצה או את עמדת האתר , ועל כל משתמש לבחון את המידע ולשקול איזה שימוש ראוי לעשות בו, רשימה זו אינה ממצה ואינה תחליף לייעוץ משפטי. אין באמור לגרוע מהאמור בתקנון האתר, לרבות בנוגע להגבלת אחריות. מערכת פורטל מים נט עושה כמיטב יכולתה להביא בפניכם חדשות , כתבות ,מחקרים ,ידיעות מהארץ העולם ועוד המון אינפורמציה בתחום תעשיית המים ותעשיית איכות הסביבה. בכל הצעה בקשה רעיון נשמח באם תיצרו קשר. כמו כן אנו מכבדים זכויות יוצרים ועושים מאמץ לאתר את בעלי הזכויות בצילומים המגיעים לידינו. אם זיהיתם בפרסומינו צילום שיש לכם זכויות בו, אתם רשאים לפנות אלינו ולבקש לחדול מהשימוש באמצעות כתובת המייל: [email protected]

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

הרשמו לניוזלטר

כדי להיות תמיד מעודכנים